Skip to main content

Personen- en familierecht

Bent u gedagvaard? Is uw rijbewijs ingenomen of bent u slachtoffer geweest van mishandeling? Voor deze kwesties en andere kunt u ten alle tijden bij Rechtspraktijk/Law Office Liefting™ terecht. Mr. Liefting voorziet u graag van juridisch advies of staat u bij in een procedure. Zijn aanpak kenmerkt zich door voortvarende en praktische oplossingen, waarbij de belangen van de cliënt steeds centraal staan. Onder strafrecht verstaat Rechtspraktijk/Law Office Liefting™ onder andere:

 • Commuun strafrecht (waaronder diefstal, afpersing, fraude, oplichting, verduistering, witwassen, deelneming criminele organisatie, mishandeling en zedendelicten);
 • Drugszaken
 • Ontnemingszaken;
 • TBS zaken;
 • Verkeersstrafrecht;
 • Jeugdstrafrecht.

Welke documenten heeft u nodig voor een echtscheiding?

Het personen- en familierecht vereist de indiening van diverse documenten bij een echtscheidingsverzoek. Voor indiening van het echtscheidingsverzoek hebben wij de volgende stukken nodig:

 1. Uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie van beide partijen plus nationaliteit en verblijfsduur in Nederland van partijen.
 2. Huwelijksakte uit de gemeente waar partijen zijn gehuwd. Bent u in het buitenland gehuwd dan hebben wij de originele huwelijksakte nodig, inclusief de eventuele vertaling hiervan.
 3. Indien van toepassing:
  • uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie van de kinderen;
  • geboorteaktes van de kinderen uit de gemeente waar de kinderen zijn geboren;
  • huwelijkse voorwaarden (notariële akte).

Lees meer over de mogelijkheden tot bijstand van een echtscheidingsadvocaat

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van personen- en familierecht?

Wilt u meer informatie over onze juridische dienstverlening bij zaken die vallen binnen het personen- en familierecht? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen, of een gratis intakegesprek inplannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0297 769174. Ook kunt u uw vraag stellen middels het contactformulier op de website. Komt u liever langs op kantoor? Wij heten u van harte welkom. Het kantoor is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Rechtspraktijk/Law Office Liefting™ is een toegankelijk advocatenkantoor in Mijdrecht. Wij zijn u graag van dienst met onze expertise op tal van rechtsgebieden.

Zowel particulieren, als ook het Midden- en Kleinbedrijf, staat mr. Liefting bij op tal van rechtsgebieden. Voordat hij problemen dient op te lossen, voorkomt hij ze liever. Door bemiddeling, heldere en steekhoudende contracten of juiste advisering kan mr. Liefting veelal voorkomen dat zijn cliënten in procedures verzeild raken.

Wanneer er onverhoopt toch geprocedeerd moet worden, dan doet hij dat op een professionele, voortvarende en vasthoudende wijze. Hierbij worden de kosten voortdurend in het oog gehouden.